Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

El Síndic investiga les agressions homòfobes del cap de setmana a Barcelona

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, investiga d’ofici les agressions homòfobes que hi ha hagut aquest cap de setmana passat a Barcelona. Així ho assegura en un comunicat en […]

Agències 31/05/2021

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, investiga d’ofici les agressions homòfobes que hi ha hagut aquest cap de setmana passat a Barcelona. Així ho assegura en un comunicat en què també trasllada la seva solidaritat a les víctimes, que s’han vist “vexades, amenaçades o agredides” per la seva orientació sexual. Segons s’explica, el Síndic s’ha adreçat a la Direcció General de la Policia, a la Direcció General d’Igualtat i a l’Ajuntament de Barcelona per demanar informació sobre els fets ocorreguts. D’altra banda, també demana la implicació de la ciutadania per defensar el dret de les persones i diu que la lluita contra la discriminació per qüestions d’odi ha de ser una prioritat per al conjunt de la societat.

El defensor de les persones ha demanat a la Direcció General de la Policia conèixer quina ha estat la seva intervenció quant a les víctimes i els presumptes agressors, si ha detectat un increment d’aquests fets delictius respecte de l’any anterior i si està estudiant prendre alguna altra mesura extraordinària dins el pla integral del cos “per garantir i protegir el lliure exercici dels drets del col·lectiu”.A l’Ajuntament de Barcelona i a la Direcció General d’Igualtat els ha demanat informació sobre l’anàlisi que han fet dels casos, les intervencions que han dut a terme i si han decidit impulsar noves campanyes de sensibilització i de prevenció en aquest àmbit.El Síndic recorda que d’acord amb la Llei 11/2014, té la missió de supervisar i defensar els drets de les persones LGTBI.En aquest context, destaca que s’ha detectat un increment de casos de violència homòfoba i d’incidències motivades per LGTBI-fòbia a Catalunya. Des de principis del 2020, el Síndic ha obert 11 actuacions d’ofici per agressions homòfobes, físiques o verbals a Catalunya.Sobre les agressions del cap de setmana, la investigació oberta fa referència a una agressió a la platja, una al barri de Gràcia i una altra a l’entorn pròxim a l’Auditori.Segons ell, cal la implicació de les institucions de defensa dels drets humants, els cossos de seguretat, ONG, mitjans i ciutadania. “Casos com els que han tingut lloc aquest cap de setmana mostren que encara som lluny d’una societat de veritable igualtat en què tothom pugui viure amb la llibertat d’estimar i expressar-se d’acord amb la seva identitat de gènere”, conclou.