Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

El Síndic i l’Acadèmia del Cinema Català col·laboraran per eradicar i actuar davant de casos de violència sexual

ACN Barcelona – El Síndic de Greuges i l’Acadèmia del Cinema Català han signat un conveni per establir un marc jurídic de col·laboració per l’eradicació de la violència sexual i […]

Agències 05/07/2022

ACN Barcelona – El Síndic de Greuges i l’Acadèmia del Cinema Català han signat un conveni per establir un marc jurídic de col·laboració per l’eradicació de la violència sexual i el respecte a l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere. Amb la signatura, el Síndic es compromet a tramitar les queixes i resoldre les consultes que li traslladi l’Acadèmia en matèria de violència sexual, assetjament o abús de poder per raó de gènere, orientació sexual, raça, religió o edat; i fer difusió del servei d’atenció a les víctimes o testimonis impulsat per l’Acadèmia. També es compromet a estudiar l’obertura d’actuacions d’ofici en aquestes matèries i decidir-ne l’obertura o motivar les raons de no fer-ho.

De la seva banda, l’Acadèmia es compromet a informar els seus socis de les competències del Síndic en aquests temes i del dret que tenen a presentar una queixa. També es compromet a traslladar al Síndic, quan li ho demani la persona interessada i amb el seu consentiment vàlid per escrit, les queixes en matèria de violència sexual. A més, pot demanar al Síndic que obri actuacions d’ofici en el marc de les seves competències en matèria de protecció de les dones o de qualsevol persona davant de casos de violència sexual, assetjament o abús de poder per raó de gènere, orientació́ sexual, raça, religió́ o edat.

El conveni preveu establir una comissió mixta de seguiment i supervisió de l’execució d’aquest conveni. Per part de l’Acadèmia del Cinema estarà integrada per la vocal de la Junta, Maria Molins Raich, i dues persones tècniques amb experiència en igualtat i gènere. Per part del Síndic, hi seran ‘’adjunt general i l’adjunta per a la defensa dels drets dels infants i adolescents.

La Comissió té com a funció analitzar i debatre totes les incidències que es puguin produir en l’aplicació o interpretació del conveni, vetllar pel seu compliment, definir les actuacions per dur a terme els compromisos adquirits i desenvolupar les eines operatives necessàries per a la seva implementació.