Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El Síndic estudia l’impacte del repunt de contagis a la primària i aposta per noves mesures per evitar el col·lapse

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici per estudiar l’impacte en l’atenció primària del nou repunt de contagis i també les mesures adoptades per l’administració per fer-hi […]

Avatar
Agències 06/07/2021

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici per estudiar l’impacte en l’atenció primària del nou repunt de contagis i també les mesures adoptades per l’administració per fer-hi front. De fet ha apuntat que “caldria considerar altres mesures” més enllà de al vacunació dels joves per evitar el col·lapse dels centres d’atenció primària i assegurar l’atenció adequada a tota la ciutadania. En concret, el Síndic demana al Servei Català de la salut informació sobre les mesures previstes per reforçar els serveis d’atenció primària davant l’increment de la demanda, els centres i àmbit on s’implementaran i la previsió temporal. D’altra banda, està investigant les dificultats per obtenir el certificat covid de la Unió Europea (UE).

En aquest sentit, el síndic ha rebut ha començat a rebre queixes de persones que no rebran la segona dosi perquè són menors de 65 anys i han passat la malaltia però també d’aquelles que van ser diagnosticades a través d’un test d’antígens. Sobre el primers, s’ha adreçat al Servei Català de la Salut per saber si s’ha previst una segona dosi per a les persones contagiades i quines actuacions perquè el CatSalut acrediti que estan immunitzades. Sobre els segons, li demana a la Secretaria de Salut Pública informació sobre els protocols per fer tests d’antígens i quina és l’alternativa que s’ha previst per aquest col·lectiu que ara no pot obtenir el certificat.El Síndic també ha elevat el cas a la defensora del poble de la UE, Emily O’Reilly per tal que s’interessi davant la UE per aquesta qüestió, i també per saber quines solucions s’han adoptat en altres estats amb la mateixa problemàtica.