Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El Síndic eleva la problemàtica del delta de l’Ebre a la CE i la defensora del poble de la UE

ACN Deltebre.-El Síndic ha obert una actuació d’ofici per analitzar les actuacions de les administracions en la protecció del delta de l’Ebre davant l’emergència climàtica. El Síndic s’ha dirigit a […]

Avatar
Agències 15/04/2021

ACN Deltebre.-El Síndic ha obert una actuació d’ofici per analitzar les actuacions de les administracions en la protecció del delta de l’Ebre davant l’emergència climàtica. El Síndic s’ha dirigit a la defensora del poble europeu, la qual s’ha adreçat a la Comissió Europea (CE), per conèixer si s’estan respectant les directives sobre protecció d’hàbitats naturals i de prevenció i gestió del risc d’inundacions en el cas del Delta. La CE té en tramitació un procediment d’infracció contra Espanya i està analitzant el Pla de Protecció del Delta del Ministeri per a la Transició Ecològica. La Comissió ha recomanat a Espanya que desenvolupi indicadors de progrés de les mesures adoptades i que prioritzi la introducció de solucions sostenibles amb el medi.

El Síndic s’ha reunit telemàticament aquest dijous amb membres de la Taula de Consens per escoltar les seves observacions al Pla ministerial i posar en marxa les actuacions que correspongui. El conjunt d’aquestes observacions també s’enviaran a la defensora del poble europeu perquè les traslladi a la Comissió Europea de manera que es puguin prendre en consideració en l’estudi que s’està fent sobre el cas.El Síndic ha demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat informació sobre les observacions que ha presentat al Pla estatal de Protecció del Delta i reclama al Ministeri i a la Generalitat que implementin les directives europees i dotin les actuacions al delta de l’Ebre del pressupost suficient.