Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El Síndic demana que els nens i els adolescents puguin sortir una estona cada dia

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges demana que nens i adolescents puguin sortir al carrer una estona cada dia, tot preveient especificitats en funció de l’edat i circumstàncies personals, i també […]

Avatar
Agències 16/04/2020

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges demana que nens i adolescents puguin sortir al carrer una estona cada dia, tot preveient especificitats en funció de l’edat i circumstàncies personals, i també establint limitacions en el distanciament socials i d’higiene. El defensor ha alertat de les afectacions que comporta el confinament en la seva salut física i emocional, incloent el seu desenvolupament. Al seu parer, cal garantir els drets d’esbarjo i lleure, i també l’exercici físic i el contacte amb el medi natural. El Síndic ja va recomanar que nens i adolescents poguessin fer alguna activitat a l’aire lliure el 27 de març passat.

Després de citar posicionaments en aquesta línia de diferents organismes i entitats que treballen amb la infància, el defensor també recorda que la major part de països de la UE han adoptat mesures perquè els nens puguin sortir.