Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

El Síndic demana mantenir les mesures que faciliten la mediació en conflictes familiars després de la covid-19

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges de Catalunya ha recomanat al Departament de Justícia que garanteixi la continuïtat de les prestacions ofertes pel programa ‘Mediació: diàleg i acord davant la covid-19’, […]

Avatar
Agències 19/08/2020

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges de Catalunya ha recomanat al Departament de Justícia que garanteixi la continuïtat de les prestacions ofertes pel programa ‘Mediació: diàleg i acord davant la covid-19’, que es desenvolupa a través de mitjans telemàtics i dona cobertura a mediacions gratuïtes a partir de la declaració de l’estat d’alarma. Si bé el Departament de Justícia va plantejar el programa pels sis mesos posteriors a l’estat d’alarma, el Síndic li reclama que en garanteixi la continuïtat “des de la perspectiva dels drets dels infants i tenint en compte aspectes d’economia processal”. El sistema “facilita i promou l’accés a la mediació de manera prèvia a la judicialització de certs assumptes de família”, exposa el Síndic.

El Síndic exposa que Justícia li ha recordat l’existència de l’assistència jurídica gratuïta, que permeten que les circumstàncies econòmiques no siguin un impediment per resoldre els conflictes mitjançant la mediació. En cas que s’aprovi la modificació normativa que comporta l’obligatorietat d’una sessió prèvia de mediació per a les parts, el Departament estaria disposat a assumir el cost econòmic que suposaria aquesta sessió informativa inicial com a primera exploració del conflicte de mediació i oferir-la com a servei gratuït per a les parts interessades, explica el Síndic. El Síndic subratlla la necessitat d’avançar en “el disseny d’una política pública integral que fomenti la resolució alternativa de conflictes i incorpori la mediació o altres sistemes de resolució alternativa de conflictes de manera transversal en els diferents àmbits d’actuació pública”.