Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

El Síndic de Greuges reclama l’absolució dels síndics electorals i trasllada la qüestió a autoritats europees

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges ha reclamat aquest dimecres l’absolució dels cinc síndics electorals de l’1 d’octubre, i ha traslladat la qüestió a la comissària europea de Drets Humans, el […]

Avatar
Agències 03/03/2021

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges ha reclamat aquest dimecres l’absolució dels cinc síndics electorals de l’1 d’octubre, i ha traslladat la qüestió a la comissària europea de Drets Humans, el director general de Drets Humans i el secretari general del Consell d’Europa. El defensor veu en el procediment judicial un atac a drets i llibertats “que no hauria de tenir cabuda en un estat democràtic i de dret”. L’acusació penal resulta, al seu parer, “incomprensible, jurídicament desproporcionada i pròpia d’una concepció del dret penal com a instrument de repressió”.

També ha recordat que aquestes persones van renunciar als seus càrrecs pocs dies després de ser-ne nomenats arran de la multa imposada pel Tribunal Constitucional, que el propi tribunal va aixecar posteriorment quan es va produir la renúncia.Com ja va apuntar en un informe l’any 2018, aquestes multes podien representar una vulneració de l’article 6 CEDH, en especial pel que fa al principi de contradicció, atès que es van imposar sense escoltar les persones afectades i sense dret de recurs. El fet que les sancions finalment fossin anul·lades no impedeix afirmar que aquest tipus de multa pot tenir un efecte dissuasiu sobre l’exercici de drets i llibertats.