Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

El Síndic de Greuges obre una investigació d’ofici per esclarir les causes de l’accident ferroviari a Vila-seca

ACN Vila-seca – El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una investigació en relació amb l’accident ferroviari d’aquest diumenge entre una locomotora de mercaderies i un tren de passatgers […]

Agències 14/06/2022

ACN Vila-seca – El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una investigació en relació amb l’accident ferroviari d’aquest diumenge entre una locomotora de mercaderies i un tren de passatgers de la línia R16 a Vila-seca (Tarragonès). Els combois van xocar i van provocar una trentena de ferits de diversa consideració. La sindicatura ha requerit informació a diverses administracions, com ara el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori o el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per conèixer les actuacions fetes fins al moment per garantir els drets dels usuaris afectats. El Síndic també vol saber com es gestionarà el dia a dia en aquesta línia i, en concret, si l’accident n’ha afectat la infraestructura.

A banda, el Síndic recorda que també va obrir actuacions d’ofici arran dels accidents ocorreguts a la xarxa de Rodalies de Catalunya a Vacarisses (2018), Castellgalí (2019) i Sant Boi de Llobregat (2022), i manifesta que ha rebut nombroses queixes al llarg dels anys. La institució estudiarà detingudament totes les queixes que li facin arribar els viatgers afectats i treballarà per garantir els drets d’aquestes persones, tant en el marc de l’actuació d’ofici que s’ha obert com de les queixes que rebi en relació amb aquest cas.