Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

El Síndic de Greuges està “convençut” que el calendari europeu va “precipitar” la concessió dels indults

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, s’ha mostrat “convençut” que l’aprovació de l’informe del Consell d’Europa sobre l’empresonament dels líders independentistes va “precipitar” la concessió dels indults. “És, si […]

Agències 23/06/2021

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, s’ha mostrat “convençut” que l’aprovació de l’informe del Consell d’Europa sobre l’empresonament dels líders independentistes va “precipitar” la concessió dels indults. “És, si més no, una coincidència que, ingènuament, algú pot dir que és casual”, ha dit Ribó aquest dimecres en una roda de premsa al Parlament, després de reunir-se amb la presidenta de la cambra, Laura Borràs. D’acord amb el text del Consell d’Europa, el síndic ha proposat revisar els delictes de sedició i rebel·lió per tal d’evitar una “desproporció penal”, que considera que ha succeït amb els nou líders independentistes. Així mateix, ha demanat crear una comissió al Parlament que estudiï l’aplicació de l’informe europeu.

En la compareixença, Ribó ha apuntat que també és necessària una “reinterpretació” del delicte de malversació. En aquesta línia, ha qualificat d'”espectacle” l’actuació del Tribunal de Comptes en casos relacionats amb l’1-O, com el de l’exconseller Andreu Mas-Colell. Així mateix, el síndic aposta per “un diàleg obert i constructiu que permeti abordar políticament les diferències”. El síndic ha proposat que el Parlament creï una comissió de seguiment de l’informe aprovat pel Consell d’Europa sobre l’empresonament dels líders independentistes, on comparegui, a banda de l’autor del text, Boriss Cilevics, el cap del secretariat del Comitè d’Afers Legals i Drets Humans, Günter Schirmer. Aquesta comissió, segons ha explicat, hauria de servir per revisar el compliment del text i enviar informes al Consell d’Europa. Amb tot, Ribó ha demanat l'”aturada immediata de la persecució i les sancions” a polítics per qüestions vinculades amb l’1-O.