Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El Síndic de Greuges demana arxivar la multa de 750 euros per la roda de premsa contra la segregació escolar a Salt

ACN Salt.-El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha demanat que es deixi sense efecte i s’arxivi la multa de 750 euros interposada arran de la roda de premsa per denunciar […]

Avatar
Agències 02/06/2021

ACN Salt.-El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha demanat que es deixi sense efecte i s’arxivi la multa de 750 euros interposada arran de la roda de premsa per denunciar segregació escolar a Salt (Gironès). L’acte es va fer el 19 de març davant l’Ajuntament. El convocaven les entitats Espai Antiracista, Salt’Educa i l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’escola La Farga. Durant la roda de premsa, un agent de la Policia Local va aixecar acta contra els organitzadors per ocupar la via pública sense haver demanat permís. L’acta es va traduir en sanció, que va rebre Mostafà Shaimi, membre de l’Espai Antiracista. Ell va ser l’únic a qui li va arribar.

Ara, el Síndic de Greuges, després de rebre la queixa de les entitats, ha resolt demanar a la Diputació –que és qui tramita la multa- que l’arxivi i la deixi sense efecte. Rafael Ribó conclou que els fets no són cap infracció de l’Ordenança de convivència ciutadana i via pública del municipi.