Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

El Síndic critica que es condicioni el règim penitenciari dels presos independentistes a “renunciar a la ideologia”

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, avisa que no es pot condicionar que els líders polítics independentistes empresonats puguin accedir a un determinat règim penitenciari al fet que participin […]

Agències 13/11/2020

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, avisa que no es pot condicionar que els líders polítics independentistes empresonats puguin accedir a un determinat règim penitenciari al fet que participin a “programes de reinserció per inculcar-los idees”. “Obligar-los a renunciar a la seva ideologia s’ha de considerar una vulneració flagrant de la llibertat ideològica”, ha advertit en la presentació del nou informe ‘Afectació de drets en l’execució penitenciària de la sentència 459/2019 del TS’. Al text, el Síndic remarca que l’aplicació del 100.2 i del tercer grau als nou presos “es va ajustar al dret” i critica que se’ls suspengués la classificació arran dels recursos de la Fiscalia.

Ribó ha assegurat que si l’administració “ataca la seva llibertat ideològica o de pensament” comet “una clara ofensa als drets fonamentals”.