Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

El SIL arriba al 25è aniversari amb la logística en plena revolució tecnològica i aposta per la sostenibilitat

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Saló Internacional de la Logística (SIL) celebra 25 anys en una edició en la que el sector “es reinventa” i constata que en aquests anys ha deixat de ser una activitat radicada únicament als polígons per ser “profundament urbana”. Amb més de 650 empreses participants, un 40% de les quals internacionals, la fira compta amb més de 150 primícies mundials. Precisament, alguns dels expositors proposen canviar el model logístic amb magatzems repartits per la trama urbana i potenciar el repartiment amb bicicleta. La revolució tecnològica també s’ha fet palesa als passadissos del saló on s’han mostrat sistemes com un xat d’intel·ligència artificial que imita ChatGPT i que t’ajuda a triar quin és el magatzem més adequat per la teva mercaderia.

Aquest any, a més, se celebrarà de la mà de l’esdeveniment més gran de logística d’Amèrica Llatina, Alacat, i de quatre congressos més amb 400 ponents de 16 països.

Publicitat

L’esdeveniment organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) reunirà 12.000 participants i tindrà un impacte econòmic a la ciutat i a l’àrea metropolitana de més de 40 milions d’euros. El certamen comptarà amb empreses com Usyncro, ecoDeliver, Aena, Seavantage, project44 o Locus Robotics i amb més de 50 startups.

Segons ha detallat el president del SIL, Pere Navarro, la logística es troba immersa en un procés d’innovació “constant”. La inauguració ha premiat els dirigents d’empreses públiques com Renfe, Cimalsa o Aena l’endemà de la Nit de la Logística que, amb la presència del Rei Felip VI, va reconèixer la trajectòria de professionals del sector privat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió