Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El SIL 2019 tanca les portes de la seva edició “més internacional”

ACN Barcelona.-La 21a edició de la fira líder en logística SIL ha tancat aquest divendres les portes de la seva edició “més internacional”. Segons el delegat especial de l’Estat en […]

Avatar
Agències 28/06/2019

ACN Barcelona.-La 21a edició de la fira líder en logística SIL ha tancat aquest divendres les portes de la seva edició “més internacional”. Segons el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i president del SIL, Pere Navarro, la fira ha propiciat contactes “de qualitat” entre les 710 empreses participants, de les quals un 40% són internacionals provinents de 43 països d’arreu del món. En aquesta edició, el SIL s’ha centrat en la sostenibilitat i la transformació digital, considerats per Navarro els dos reptes de la logística, el transport i el ‘supply chain’. En el marc de la fira, s’ha signat un manifest a favor de la cooperació i el desenvolupament econòmic en el sector.

El text, anomenat ‘Declaració de Barcelona’, proposa objectius com consolidar “els avantatges naturals del Mediterrani”, treballar per tal que la globalització sigui més “inclusiva, sostenible i generadora de treball” i situar el creixement i la inversió com a “motors” per al creixement i l’ocupació. La signatura del manifest ha estat a càrrec de Pere Navarro; el president d’ALACAT, Galo Molina; el president de l’Associació Mundial d’Operadors Econòmics Autoritzats, Antonio Llobet; el coordinador general d’ASCAME, Anwar Zibaoui, i el president de la World Free Zones Organization, Mohamed Alzarooni.En paral·lel al SIL, que ha omplert durant tres dies el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, ha tingut lloc la tercera edició de la fira eDelivery, organitzada també pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona. A part, també s’han celebrat el Congrés Mundial de Zones Franques, el Congrés d’ALACAT, el Congrés Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats, el MedaLogistics Summit i la trobada de l’AZTA. Entre tots ells, han reunit més de 5.300 assistents.En el marc del SIL, s’ha lliurat el premi a la millor innovació presentada al certamen, que han guanyat MiR Robots i AndSoft, així com el guardó a la millor innovació i a la millor start-up d’eDelivery 2019, que ha estat per a Geever i RePack, respectivament.La pròxima edició de les fires SIL i eDelivery tindran lloc del 9 a l’11 de juny del 2020 a la Fira de Barcelona.