Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

El servei municipal del Prat contra l’exclusió residencial evita 4 de cada 10 desnonaments els últims dos anys

ACN El Prat de Llobregat – El Servei d’Intervenció i Prevenció de l’Exclusió Residencial (SIPER) del Prat de Llobregat ha evitat l’execució del 42% dels desnonaments previstos els últims dos […]

Agències 13/04/2022

ACN El Prat de Llobregat – El Servei d’Intervenció i Prevenció de l’Exclusió Residencial (SIPER) del Prat de Llobregat ha evitat l’execució del 42% dels desnonaments previstos els últims dos anys. Segons ha detallat el consistori aquest dimecres, entre el 2020 i el 2021 es van aturar 47 llançaments. La tinenta d’alcaldia d’Habitatge, Alba Bou, ha destacat que el SIPER facilita ajudes socials a les persones amb una ordre de desnonament per a què puguin mantenir l’habitatge, o bé propicia els acords entre els veïns i els propietaris. Coincidint amb el balanç del SIPER, Bou ha reclamat que la futura llei estatal de l’habitatge doti els municipis de més competències per ampliar el parc social, i per garantir que els grans tenidors col·laborin amb aquesta borsa.

En total, a través de les seves diferents línies d’actuació, el SIPER ha atès en dos anys prop de 800 casos. El principal motiu que ha dut les famílies a demanar aquest servei ha estat relacionat amb les dificultats per pagar el lloguer. En concret, el 72% dels usuaris ho feien per aquesta qüestió.

L’Ajuntament del Prat destaca que la ciutat va ser el municipi amb menor taxa de desnonaments l’any 2020. Se’n van executar 18, de manera que la taxa va ser de 2,75 desnonaments per cada 10.000 habitants. En el cas del 2021, superats els confinaments estrictes de la pandèmia, hi va haver 48 llançaments executats. Malgrat l’increment, el consistori subratlla que la xifra segueix estant per sota dels 74 desnonaments d’abans de la covid.