Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El servei de socorrisme a Tarragona comença amb mesures de protecció per la covid-19

ACN Tarragona.-El servei de vigilància i socorrisme a Tarragona ha començat aquest dissabte a la platja de l’Arrabassada amb mesures de protecció per la pandèmia de la covid-19. Els socorristes […]

Avatar
Agències 16/05/2020

ACN Tarragona.-El servei de vigilància i socorrisme a Tarragona ha començat aquest dissabte a la platja de l’Arrabassada amb mesures de protecció per la pandèmia de la covid-19. Els socorristes hauran de fer les assistències amb mascareta i guants i en el cas que patrullin en parelles hauran de mantenir la distància de seguretat. A més, els vigilants també s’encarregaran d’informar els usuaris que encara no està permès prendre el sol ni banyar-se per garantir que es compleixi la normativa en la fase 1 del pla de desescalada. En les primeres hores del servei a la platja de l’Arrabassada hi ha hagut poca afluència de persones passejant, jugant amb infants o nedant.

Les tasques de socorrisme, adjudicades a Creu Roja, es faran només en aquesta platja tarragonina durant els caps de setmana fins a mitjans de juny. Llavors, començaran a cobrir diàriament tot el litoral del municipi.L’equip de socorristes de la Creu Roja ha començat cap a les deu d’aquest matí a habilitar la caseta des d’on treballaran aquest estiu. Han col·locat el material i han hissat la bandera de l’entitat que indica l’inici de l’activitat de vigilància que es farà fins a les set de la tarda. A mig matí, una parella de socorristes ha caminat de punta a punta per la vora del mar i durant el patrullatge han mantingut la distància de dos metres de separació, tal com marca la normativa.El responsable de salvament i socorrisme de Creu Roja a la demarcació de Tarragona, Joan Carles Castellví, ha afirmat que l’organització ha hagut d’adaptar els protocols davant les circumstàncies actuals i, per això, totes les assistències es faran amb guants, mascaretes i guardant les distàncies de seguretat. Un cop s’hagi acabat amb la cura o el servei, tant els socorristes com les persones afectades hauran de netejar-se amb gel hidroalcohòlic i llençar el material de protecció utilitzat en un cubell “especial”.Segons Castellví, els socorristes tindran més dificultat a l’hora d’actuar quan hagin d’endinsar-se a l’aigua. Ara mateix, estan provant unes mascaretes de neoprè que els podria facilitar la feina. “El millor que podem fer és no haver de fer cap rescat, per tant, si normalment ja fem molta prevenció aquesta any haurà de ser més intensa”, ha argumentat el responsable de Creu Roja. De fet, els vigilants hauran d’informar i advertir als usuaris de la normativa, ja que banyar-se i estirar-se a prendre el sol no estarà permès fins a la fase 3, prevista per al 10 de juny si no hi ha cap canvi. Ara per ara, només es poden banyar les persones federades.”Tot és molt nou, haurem de treballar amb molta precaució”, ha expressat l’Ilena Caballero que fa tres anys que treballa com a socorrista. Segons el seu parer, no serà difícil adaptar-se però sí que reconeix que hauran de fer tasques més pròpies dels cossos policials. “Necessitarem acostumar-nos, perquè encara no tenim el xip agafat en la primera fase. Haurem de fer una mica de policies, avisant que la gent no estigui a la platja”, ha tancat.