Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

El servei de bicicletes elèctriques del nou Bicing arrenca amb 300 bicis i preveu duplicar la xifra durant l’abril

ACN Barcelona.-El servei de bicicletes elèctriques del nou Bicing ha arrencat l’1 d’abril amb 300 bicis que es poden agafar i deixar en qualsevol estació de Bicing de la ciutat. […]

Avatar
Agències 03/04/2019

ACN Barcelona.-El servei de bicicletes elèctriques del nou Bicing ha arrencat l’1 d’abril amb 300 bicis que es poden agafar i deixar en qualsevol estació de Bicing de la ciutat. L’Ajuntament preveu duplicar aquesta xifra durant aquest mes fins arribar a les 800 unitats. Les bicis elèctriques del nou Bicing estan identificades amb un símbol elèctric al parafang posterior i a la cistella, i es estan situades en qualsevol estació del Bicing perquè tenen el mateix tipus d’ancoratge que les bicis mecàniques. A finals del mes d’abril també es preveu que estigui disponible el servei de prereserva de cinc minuts de les bicis, tant de les mecàniques com de les elèctriques.

Ara, totes les estacions són mixtes i, per tant, s’hi poden trobar bicis elèctriques i mecàniques. Per utilitzar les elèctriques no cal una tarifa específica, sinó que amb la tarifa que tingui cada abonat es pot utilitzar la bicicleta elèctrica aplicant els preus determinats en el servei, que es poden consultar tant al web com a l’aplicació. Les bicis elèctriques tenen bateria d’alta autonomia, indicador del nivell de bateria, sistema assistència pedaleig automàtica i un motor de de 250w integrat a la roda del darrere, així com una propulsió sense sons ni vibracions.Última fase de desplegament del nou BicingUn cop acabi el desplegament de les bicis elèctriques, el nou Bicing començarà l’última fase de desplegament, el de l’ampliació territorial, que es desenvoluparà al llarg del 2019 amb la previsió d’acabar a principis del 2020. Està prevista l’ampliació de la cobertura del servei amb 95 estacions de nova creació distribuïdes als 10 districtes de la ciutat. Els barris on estaran situades les noves estacions són La Marina del Prat Vermell, Vallcarca i els Penitents, la Salut, la Vall d’Hebron, la Clota, Canyelles, les Roquetes, Verdun, la Trinitat Nova i Ciutat Meridiana. S’arribarà així a les 519 estacions mixtes i el nombre total de bicis quan acabi el procés serà de 7.000, de les quals 6.000 seran mecàniques i 1.000 elèctriques. L’electricitat que necessiten les bicis elèctriques ve de l’operador metropolità Barcelona Energia. En una primera fase, la comercialitzadora pública d’energia ha començat a donar servei a 150 punts de subministrament. En una segona fase, que s’espera que sigui cap a finals del mes d’abril, s’aniran activant de manera gradual la resta de punts, fins arribar al 100 % de les estacions de Bicing.