Dilluns, 6 de desembre de 2021 - Edició 1229
La República

El servei Barnahus de Tarragona triplica les notificacions d’abusos sexuals contra infants des de la posada en marxa

ACN Tarragona.-El servei Barnahus de Tarragona ha permès triplicar les notificacions d’abusos sexuals contra infants des de la posada en marxa l’estiu de l’any passat. El projecte, basat en el […]

Avatar
Agències 23/11/2021

ACN Tarragona.-El servei Barnahus de Tarragona ha permès triplicar les notificacions d’abusos sexuals contra infants des de la posada en marxa l’estiu de l’any passat. El projecte, basat en el model nòrdic, aposta per la coordinació de tots els departaments implicats en cassos d’abús sexual infantil i posa els menors en el centre per evitar que s’hagin de desplaçar en els diferents serveis i haver de repetir la seva història. La unitat, que és pionera a l’Estat Espanyol, ha atès uns 280 casos. “És una gran victòria, la gent notifica més i es fan més visibles aquestes situacions; s’està trencant el silenci”, ha afirmat l’Emilie Rivas, responsable de Polítiques d’Infància de Save the Children a Catalunya i responsable d’impulsar el servei arreu d’Espanya.

Aquest dimarts, els professionals de l’àmbit de Justícia, Salut, Educació i dels cossos policials, han culminat unes jornades amb els membres del Barnahus danès, amb els quals han compartit experiències i aprenentatges.