Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El SEPE resoldrà el problema tècnic que limitava a 9.999 el nombre d’ERTO que es podien presentar, segons els gestors

ACN Barcelona.-El servei d’ocupació públic estatal (SEPE) s’ha compromès a resoldre el problema informàtic que limitava a 9.999 el nombre d’ERTO que les empreses podien presentar per començar a gestionar […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Barcelona.-El servei d’ocupació públic estatal (SEPE) s’ha compromès a resoldre el problema informàtic que limitava a 9.999 el nombre d’ERTO que les empreses podien presentar per començar a gestionar les prestacions d’atur dels seus treballadors. Així ho ha explicat la ponent de la Comissió Laboral del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya, Aurora Rodés, a l’ACN, en què ha comentat que un cop es té l’estimació dels ERTO per treball –per silenci administratiu- és quan es comença a entrar les dades al servei públic estatal i en hores s’hagués arribat al límit de 9.999. Aquesta anomalia podia fer que milers de treballadors es quedessin sense la prestació d’atur, ja que a més, les dades s’han d’introduir abans del 3 d’abril.

Rodés, d’altra banda, ha assenyalat que molts gestors aquests dies estan “desbordats” per la feina que els està arribant amb milers d’empreses presentant l’ERTO i havent de gestionar la documentació de cada treballador perquè pugui rebre l’atur. Sobre el decret del govern espanyol que ha publicat el BOE aquesta passada nit, Rodés ha comentat que molts despatxos van treballar aquest diumenge en prevenció que potser no fossin inclosos dins dels serveis essencials i així avançaven en la tramitació dels expedients. “La situació ens està superant a tots”, ha subratllat.Sobre el tipus d’expedients que estan presentant aquests dies els gestors, Aurora Rodés assegura que la gran majoria ho són per causa de força major perquè a més les condicions són més avantatjoses ja que per al treballador no es consumeix atur i les empreses no paguen les cotitzacions de Seguretat Social. Segons ha afegit, la inclusió de causes com la manca de subministraments per aturar l’activitat d’una empresa va permetre que moltes entressin els expedients com a causa de força major.