Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

El SEPE portarà a la Fiscalia la venda de cites prèvies per fer tràmits a la demarcació de Barcelona

ACN Barcelona.-El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) portarà a la Fiscalia la venda de cites prèvies per fer tràmits a la demarcació de Barcelona, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) portarà a la Fiscalia la venda de cites prèvies per fer tràmits a la demarcació de Barcelona, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha confirmat l’ACN. Precisament, les oficines de les comarques barcelonines han patit una situació de col·lapse que ha provocat retards generalitzats de fins a tres mesos en la tramitació de les prestacions d’atur. El Ministeri de Treball ha tingut coneixement que alguns usuaris han pagat per obtenir la seva cita per a fer tràmits en el servei públic d’ocupació a terceres persones que s’encarreguen de vendre-les a través d’Internet. La direcció provincial de l’organisme posarà en coneixement de la Fiscalia aquests fets per tal que “procedeixi als efectes oportuns”.

Fonts sindicals indiquen que han sospitat que aquesta es produïa en veure que, per exemple, tots els usuaris que van assistir un dia a una oficina barcelonina eren d’una localitat que no pertany a l’àmbit geogràfic de la oficina. Els funcionaris atenen a tothom que tingui cita, encara que no visquin al territori que en principi gestiona aquella oficina. El ministeri que dirigeix Yolanda Díaz recorda que l’accés a la cita és gratuït i requereix facilitar dades personals.