Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

El SEPE no renova contracte a 500 dels interins llogats per l’augment de feina derivat de la covid

ACN Madrid.-El servei d’ocupació estatal (SEPE per les sigles en castellà) no renovarà contracte a 500 de les 1.500 persones llogades per absorbir el volum de feina causat per la […]

Agències 22/06/2021

ACN Madrid.-El servei d’ocupació estatal (SEPE per les sigles en castellà) no renovarà contracte a 500 de les 1.500 persones llogades per absorbir el volum de feina causat per la crisi de la covid-19. Totes 1.500 acaben contracte el 30 de juny, i fonts del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública posen en valor “l’esforç” de l’administració per allargar tres mesos el contracte a 1.000 persones, fins al 30 de setembre. Les 500 persones a les quals, segons Política Territorial, no se’ls renovarà el lloc de feina són la meitat que el sindicat CCOO ha denunciat aquest dimarts en un comunicat, en el qual alertava que fer fora 1.000 persones equivalia a acomiadar el 12% de la plantilla en un moment en què el volum de feina és encara molt gran.

CCOO afirma al comunicat que la decisió és un “despropòsit”, que està “fora de qualsevol argumentació raonable” i demostra “les esquizofrènies” d’un govern al qual “li falta cohesió i sentit comú”. Cal remarcar, en aquest sentit, que el SEPE depèn del Ministeri de Treballa, en mans de Podem, mentre que Política Territorial i Funció Pública és del PSOE. “És difícil escapar-se de pensar si aquesta decisió s’hagués pres amb aquesta lleugeresa si el ministeri afectat no estigués comanat per Unides Podem”, lamenta el sindicat.Finalment, la formació, que anuncia una reunió per a aquest dimecres amb els responsables del SEPE i del Ministeri de Treball, considera “necessari i urgent” frenar “aquesta forma de destrossar un servei públic” que qualifica de “fonamental”. CCOO no descarta mobilitzacions si no hi ha millores en la situació.