Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

El Senat reprova Raquel Sánchez per la gestió de Rodalies a iniciativa d’ERC i amb el suport del PP

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El ple del Senat ha aprovat aquest dimecres per 121 vots a favor, 113 en contra i 19 abstencions una moció d’ERC de reprovació de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, per la gestió de Rodalies. El text ha estat aprovat amb els vots d’ERC, Junts, PNB i el PP, un cop les formacions han acordat un text transaccional. A través d’aquesta moció el Senat reprova Sánchez “per la constant ineficàcia en la gestió de Renfe i ADIF a Catalunya i altres comunitats autònomes, la incapacitat per adoptar mesures per afrontar les incidències i l’afectació diària a la qualitat del servei i la mobilitat de les persones viatgeres”.

Durant el debat al Senat, el portaveu d’ERC al Senat, Mirella Cortès, ha recordat que a Catalunya “portem dècades de deficiències” en el servei de Rodalies “que la ministra de Transports ha perpetuat”.

Publicitat

El portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, ha donat suport a la iniciativa, però ha retret a ERC que hagi estat aprovant “tots els pressupostos generals de l’Estat” durant els últims anys “amb els ulls tancats”. “El que ara ha canviat és que venen eleccions”, ha dit.

El senador del PP Francisco Martín Bernabé ha justificat el suport del PP a la iniciativa perquè “els milions de ciutadans catalans no es mereixen una ministra” com Raquel Sánchez, però ha recordat que el servei de Rodalies de Madrid “és equiparable al català en avaries”.

Per contra, el diputat del PSOE Antonio Poveda ha retret a ERC que “perverteixi” la “cooperació institucional” entre els dos governs per motius “electorals”. “Actuen de manera oportunista”, ha dit abans de retreure als republicans que hagin comptat amb el vot del PP.

ERC busca que el Congrés també reprovi aquest dijous la ministra de Transports. Els republicans votaran demà a favor de l’últim punt d’una moció del PP –centrada en habitatge- que demana explícitament la reprovació de la ministra. Previsiblement, el de la reprovació serà l’únic punt amb prou vots per prosperar. 

A més, ERC defensarà la setmana que ve una interpel·lació al Congrés per a la reprovació de la ministra on denunciarà la “constant deixadesa de funcions” de la titular de Transports. Segons els republicans, malgrat els oferiments d’ajuda per part de la Generalitat “l’actual ministeri prefereix una gestió pensada des de i per a Madrid, que no únicament és contrària als interessos dels territoris com Catalunya, sinó fins i tot al sentit comú”. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió