Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El sector immobiliari assegura que el mercat de l’habitatge s’ha vist “poc afectat” malgrat la pandèmia

ACN Barcelona.-Diversos directius del sector immobiliari han assegurat aquest dimecres que el mercat de l’habitatge a Catalunya s’ha vist “poc afectat” malgrat la crisi de la covid-19. Durant la trobada […]

Avatar
Agències 02/12/2020

ACN Barcelona.-Diversos directius del sector immobiliari han assegurat aquest dimecres que el mercat de l’habitatge a Catalunya s’ha vist “poc afectat” malgrat la crisi de la covid-19. Durant la trobada ‘Conjuntura Econòmica-Immobiliària i Perspectives’, organitzada per CaixaBank, la consellera delegada de Vertix, Elena Massot, ha apuntat que el ritme de treball a les oficines ha minvat “poc” durant els mesos de pandèmia i ha afegit que l’interès per l’habitatge “es manté”. Per altra banda, els diferents ponents que han assistit a l’acte han reclamat a l’administració que impulsi nous projectes de col·laboració público-privada per ajudar a reactivar l’economia.

En la mateixa línia s’ha expressat la consellera delegada d’Amat Immobiliària, Imma Amat, qui ha explicat que la seva empresa ha registrat més operacions immobiliàries aquest 2020 que l’any passat. “El mercat va bé, però les operacions tenen un preu inferior”, ha matisat. També ha confirmat el comportament del mercat del conseller delegat de Cevasa, Donato Muñoz, qui ha reconegut que la digitalització de la feina “no va afectar ni al rendiment del sector ni al servei”.No obstant això, els directius del sector han apuntat que, arran de la pandèmia, les preferències dels consumidors han patit certs canvis. “Ara la demanda aposta molt més per productes que tinguin espais exteriors com terrasses”, ha explicat Massot. “La gent també vol espais amb més llum, zones comunitàries i a prop d’espais verds”, ha afegit Amat.Un sector més sanejatUna de les raons de la bona marxa del mercat tot i la crisi de la covid-19 es deu a la situació financera de les empreses. Segons ha remarcat el president de l’Associació de Promotors de Catalunya (APCE), Lluís Marsà, “el sector immobiliari està molt més sanejat i és molt més sòlid” en comparació amb la crisi del 2008.Per altra banda, Marsà també ha destacat que aquesta crisi ha comportat l’aprovació dels fons de rescat europeus, uns recursos que, en part, es destinaran a la promoció d’habitatges “nous i més eficients”. Segons dades facilitades per CaixaBank, el govern espanyol té previst rehabilitat vora mig milió d’habitatges entre 2021 i 2023 amb aquests fons.Reclamacions a l’administracióTot i la bona marxa del sector, els directius presents a la trobada han demanat més implicació a l’administració a l’hora d’incrementar l’oferta d’habitatges. “L’activitat des de la part pública és pràcticament nul·la”, ha lamentat Marsà. Per altra banda, el president de l’APCE i la resta de directius han carregat durament contra el decret de l’habitatge i l'”excessiva” burocràcia que hi ha al sector. “Amb aquestes mesures s’obtenen els resultats contraris al que es busca, ja que es penalitza a les empreses i el sector se’n ressent”, ha conclòs.