Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El sector hoteler gironí preveu una ocupació del 80% a la costa aquesta Setmana Santa

ACN Figueres.-La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona preveu una ocupació de fins al 80% a la Costa Brava centre aquesta Setmana Santa. A la Costa Brava sud el […]

Avatar
Agències 12/04/2019

ACN Figueres.-La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona preveu una ocupació de fins al 80% a la Costa Brava centre aquesta Setmana Santa. A la Costa Brava sud el sector espera una ocupació del 78% i d’un 67% a l’Alt Empordà. A Girona ciutat i rodalies, es preveu una ocupació del 80% i a les comarques d’interior i de muntanya, s’espera un 75% d’ocupació a la Garrotxa, un 69% al Ripollès, un 63% a la Selva interior i un 51% a la Cerdanya. La majoria dels establiments turístics obriran a partir de dijous. Per això, l’ocupació hotelera es concentrarà des d’aquest dia i fins el dilluns 22 d’abril. L’ens calcula que el turisme serà eminentment familiar i que un 71% dels visitants seran catalans i de la resta de l’Estat.

Bones previsions d’ocupació a les comarques gironines per aquesta Setmana Santa. El sector hoteler preveu arribar al 80% a la Costa Brava centre i a Girona i Rodalies. A la Costa Brava sud se situarà al 78% i a l’Alt Empordà, serà lleugerament inferior amb un 68%. A l’interior, la previsió és que la comarca de la Garrotxa fregui el 75% d’ocupació, el Ripollès el 69%, la Selva interior el 63% i la Cerdanya el 51%. Les dades revelen que el visitant optarà més per destins de costa i de ciutat que la muntanya perquè aquest any la Setmana Santa ha caigut més tard. L’ocupació es concentrarà entre el 18 i el 22 d’abril tenint en compte que la majoria d’allotjaments turístics obriran dijous. Els turistes visitaran tres dies de mitjana les zones costaneres i dos, les de muntanya, interior i la ciutat de Girona. El dia que es preveu una major entrada de visitants serà el divendres 19 d’abril. Pel què fa al perfil dels turistes, el sector preveu que siguin estades eminentment familiars, parelles de mitjana edat i participants del torneig internacional de futbol base MIC. Sobre la seva procedència, un 51% seran catalans i un 20% de la resta de l’estat espanyol. D’altra banda, s’espera un 29% de turistes de països de la Unió Europea com França, el Regne Unit i Alemanya. La majoria de contractacions, el 60%, s’han fet directament amb els establiments mentre que el 40% restant hi ha fet a través de touroperadors o plataformes de reserva per Internet.Els preus també s’han mantingut força estables. El 75% dels establiments enquestats han assegurat no haver apujat els preus de les habitacions. El 25% restant, ho han fet en un 2%. Les previsions apunten a una ocupació similar a la de l’any passat, sobretot a les zones de muntanya, interior i a Girona. A la costa, en canvi, s’espera que sigui una mica més alta. La restauració, al 70%Pel que fa a la restauració, els establiments de la demarcació preveuen una ocupació del 70%. El divendres a la nit, dissabte al migdia i a la nit i diumenge al migdia són els dies que esperen més afluència de clients.