Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El sector hoteler a Barcelona tanca el primer semestre amb una inversió de 198 MEUR i supera les xifres de 2019

ACN Barcelona.-El sector hoteler a Barcelona ha tancat el primer semestre amb una inversió de 198 milions d’euros, segons l’informe elaborat per Colliers. Aquesta xifra és molt superior als 44 […]

Avatar
Agències 22/07/2021

ACN Barcelona.-El sector hoteler a Barcelona ha tancat el primer semestre amb una inversió de 198 milions d’euros, segons l’informe elaborat per Colliers. Aquesta xifra és molt superior als 44 milions registrats en el mateix període de 2020, però també supera la dada de la primera meitat de 2019. De fet, la inversió acumulada en els primers sis mesos d’enguany és la segona millor xifra dels darrers sis anys, per darrere dels 310 milions assolits el 2017. L’activitat inversora a tot l’Estat ha tancat el mes de juny amb 1.094 milions d’euros repartits en 52 operacions hoteleres. En total, s’han tancat les compravendes de 43 hotels i 6.715 habitacions i 9 actius entre sòls per al desenvolupament d’hotels i immobles per a la seva reconversió.

Les principals destinacions turístiques, com Madrid, Barcelona, Balears, Canàries i la Costa del Sol han concentrat el 81% del total invertit durant el primer semestre a l’Estat. En total, Madrid ha tancat aquest període amb una inversió hotelera de 255 milions, seguida de Balears, Barcelona i Canàries, amb 223 milions, 198 i 138 milions d’euros, respectivament.”Tot i que Madrid ha liderat la inversió durant el primer semestre, les perspectives per a la capital catalana són molt positives, amb nombroses operacions de volum en el mercat”, ha assegurat la ‘Managing Director’ d’Hotels a Colliers, Laura Hernando. De fet, durant les primeres setmanes de juliol s’han tancat diverses operacions de volum com l’Hesperia Presidente, l’Hotel Barcelona Apolo o el Grand Hotel Central de Barcelona. “En la resta de l’any esperem que culminin amb èxit operacions en fase molt avançada, entre les quals s’inclou una cartera de quatre hotels de Selenta Group amb el qual es traspassarà l’hotel Sofia”, ha assegurat Hernando. El 2019, Barcelona va tancar l’any amb una inversió de 246 milions d’euros en el sector hoteler. El 2020, l’activitat es va alentir per la pandèmia i aquesta xifra va caure fins a 151 milions. Tot i això, la capital catalana va ser una de les primeres en “reiniciar el seu dinamisme” amb la venda a finals d’any de l’Hotel Nobu. “Barcelona s’ha erigit durant els últims anys com una de les destinacions urbanes de referència en el nostre país gràcies a la seva potència turística i tot i les diferents tensions socials i polítiques que ha viscut”, ha assegurat la responsable del sector hoteler a Colliers. Entre 2016 i 2020, la capital catalana ha concentrat 1.478 milions d’euros d’inversió hotelera, el 85% del total d’aquest segment a Catalunya en aquest període. A l’Estat, “l’activitat inversora que hem observat fins ara no és més que la punta de l’iceberg, ja que l’apetit inversor es troba en màxims històrics després de mesos de sequera des del costat del comprador i els nivells de liquiditat, extremadament alts, no fan més que augmentar la pressió compradora”, ha afirmat Laura Hernando.