Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

El sector funerari lamenta que l’anunci de mesures d’intervenció del Govern s’hagi fet “sense preavís”

ACN Barcelona.-L’Associació d’Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat) lamenta que el Govern hagi anunciat un reial decret de mesures mortuòries “sense preavís amb les funeràries” en un context de […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Barcelona.-L’Associació d’Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat) lamenta que el Govern hagi anunciat un reial decret de mesures mortuòries “sense preavís amb les funeràries” en un context de “relació permanent amb totes les autoritats davant la situació actual”. Les funeràries defensen que “la prestació del servei de forma contínua i universal” es pot fer “gràcies al sobreesforç” que fan en personal i recursos materials “tot i la manca d’equips de seguretat i dels mitjans necessaris per dur a terme el servei amb garanties i seguretat”. Apunten que “la situació és crítica i, malgrat les repetides peticions a l’administració d’abastiment d’aquest material, no s’ha obtingut la resposta necessària per fer-hi front”.

L’associació també lamenta que tampoc no han tingut acollida altres peticions de recomanacions a la ciutadania amb relació als serveis funeraris, al·legant manca de competències en la situació actual d’Estat d’Alerta. Afegeixen que “de forma responsable, honesta i plenament conscients de la prestació del servei que estan oferint” les funeràries han adoptat totes les mesures possibles “per garantir la continuïtat del servei de forma segura i evitar, així, un col·lapse en l’àmbit funerari”.