Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El sector d’higiene i bellesa inicia la recuperació i creix un 10,8% en els primers quatre mesos de l’any

ACN Barcelona.-El sector d’higiene i bellesa ha iniciat la seva recuperació amb un creixement de les vendes del 10,8% en els primers quatre mesos de l’any, segons les dades presentades […]

Avatar
Agències 28/05/2021

ACN Barcelona.-El sector d’higiene i bellesa ha iniciat la seva recuperació amb un creixement de les vendes del 10,8% en els primers quatre mesos de l’any, segons les dades presentades per NielsenIQ a la jornada ‘Dinamització de canals en perfumeria i cosmètica’ organitzada per AECOC. Tot i aquest increment, les dades continuen un 4,3% per sota del mateix període de 2019, abans de l’esclat de la pandèmia. El creixement registrat aquest any és especialment rellevant a les perfumeries, que tornen a ser el primer canal de venda després del tancament dels comerços no essencials de 2020. De fet, aquests establiments han passat de sumar un 29,9% de les vendes en els primers quatre mesos de 2020 a acumular el 38,7% del negoci del sector a l’inici de l’any.

Amb aquesta recuperació, el canal torna progressivament al pes que tenia abans de la pandèmia, quan generava un 41,3% de les vendes. Part de la recuperació del sector s’explica pel bon ritme de vendes de les categories d’higiene, especialment mascaretes, gels hidroalcohòlics i sabons de mans. En canvi, els productes relacionats amb la bellesa encara tenen una evolució negativa, amb caigudes del 9,8%.La pandèmia ha accelerat el creixement de les vendes en línia. Actualment, aquest canal té un pes del 2,9%, amb un creixement d’un punt respecte a les dades anteriors a la pandèmia. Segons dades de NielsenIQ, més d’un milió de llars de tot l’Estat compren productes d’higiene i bellesa en línia. Un 45% d’aquests s’han estrenat en aquest canal durant la pandèmia i un 41% combina les compres físiques i les digitals.