Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El sector dels apartaments turístics preveu una caiguda del 85% de la facturació anual pel coronavirus

ACN Barcelona.-La Federació Catalana d’Apartaments Turístics (Federatur) preveu una caiguda del 85% de la facturació anual del sector per la crisi del coronavirus. Els habitatges d’ús turístic tenen un volum […]

Avatar
Agències 05/05/2020

ACN Barcelona.-La Federació Catalana d’Apartaments Turístics (Federatur) preveu una caiguda del 85% de la facturació anual del sector per la crisi del coronavirus. Els habitatges d’ús turístic tenen un volum de negoci de prop de 1.542 milions d’euros a Catalunya. En la primera fase de la crisi sanitària, les pèrdues han arribat als 852 milions, una xifra que el sector preveu que continuï augmentant en les pròximes setmanes. En aquest context, el president de l’entitat, David Riba ha reclamat allargar els ERTO més enllà de l’estat d’alarma per mantenir l’ocupació i ha assegurat que “no té sentit reobrir sense clients”. “Ens diuen que a partir del dia 11 podrem obrir, però encara no hi haurà turistes i el trànsit aeri continuarà tancat”, ha lamentat.

La demarcació més afectada per les pèrdues econòmiques és Barcelona, amb una caiguda del 71,9%; seguida de Tarragona, amb un 42,5%; Lleida, un 39%, i Girona, un 35,6%. Fins al 15 d’abril, l’import de cancel·lacions a Catalunya fregava els 285 milions d’euros. En total, hi ha 85.280 habitatges d’ús turístic al territori i el sector ocupa 25.973 empleats. Un dels principals problemes radica en haver d’obrir sense tenir enllestits els protocols de seguretat i higiene. En aquest sentit, Federatur ha valorat la importància d’unificar criteris a escala europea com una eina per “tranquil·litzar” la ciutadania i “fomentar” el turisme estranger. En qualsevol cas, Riba ha posicionat els apartaments turístics com els “allotjaments més segurs” perquè no hi ha espais comuns ni “interacció” amb altres viatgers. “A més, totes les gestions amb la propietat es fan sense personal de recepció ni espais de contacte”, ha conclòs Riba.