Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El sector del taxi convoca una concentració dijous davant la CNMC per exigir la dimissió de la seva presidenta

ACN Barcelona – El sector del taxi ha convocat una concentració aquest dijous a les 11h del matí al davant de la seu de la seu de la Comissió Nacional […]

Agències 12/07/2022

ACN Barcelona – El sector del taxi ha convocat una concentració aquest dijous a les 11h del matí al davant de la seu de la seu de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), al carrer Bolivia. Així ho ha anunciat el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, que ha recalcat que exigeixen la dimissió o el cessament de la presidenta de l’organisme, Cani Fernández, per la seva vinculació amb les “pràctiques mafioses” d’Uber. En aquest sentit, Élite Taxi ha criticat que Fernández va exercir d’advocada de la multinacional en el cas que va arribar al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). La mobilització no implicarà una aturada del servei del taxi, tot i que preveu tallar l’avinguda Diagonal a l’altura de Glòries.

L’anunci de mobilitzacions per part del sector del taxi arriba després que aquest dimarts Élite Taxi s’hagi reunit amb l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) per demanar que es retiri l’expedient sancionador que l’organisme té obert contra ells. L’ACCO va obrir l’expedient per una suposada conducta de boicot, pràctiques agressives i actes de denigració en tractar d’impedir que els associats d’Élite Taxi s’adherissin a l’app d’Uber.

Aquest dimarts, Tito Álvarez ha assegurat que a la reunió amb els responsables de l’ACCO els hi han traslladat el “malestar” i “l’enuig” arran de les “males pràctiques” d’Uber, després que una investigació periodística internacional revelés que la multinacional va aprofitar les protestes dels taxistes per aparèixer com a víctimes de violència i acostar-se a líders polítics. “Demanem a l’ACCO que no es deixi enganyar i entri en aquest joc”, ha dit el portaveu d’Élite Taxi.