Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El sector del Puig Vell de Roda de Ter acollirà parcel·les industrials de gran format

ACN Roda de Ter.-La Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central ha emès aquest dilluns un informe favorable a la modificació del planejament municipal de Roda de Ter (Osona) per […]

Avatar
Agències 26/04/2021

ACN Roda de Ter.-La Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central ha emès aquest dilluns un informe favorable a la modificació del planejament municipal de Roda de Ter (Osona) per reconvertir les parcel·les d’ús terciari previstes al sector del Puig Vell en grans parcel·les d’ús industrial “més adequades a la demanda empresarial actual”. El canvi també permetrà ampliar la zona veda de la Muntanyeta. Urbanisme també ha aprovat definitivament el Pla especial per a l’ampliació de l’actual tanatori de Cardona (Bages). L’àmbit d’actuació està ocupat per dues parcel·les: en una se situa l’actual tanatori i en l’altra, encara sense edificar, és la que acollirà l’ampliació de l’equipament funerari.

El sector del Puig Vell va ser desenvolupat i urbanitzat per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i ofereix parcel·les per a usos terciaris. Ara, es volen agrupar aquestes parcel·les per poder oferir-ne de més grans. Per aconseguir-ho, s’ha traslladat una zona verda de 1.239,11 m2 , que es preveia situar entre dos solars, al nord del sector, el que permet disposar de tot l’àmbit per a destinar-lo a usos empresarials.Es proposa també el canvi de qualificació de totes les parcel·les terciàries a indústria aïllada de nova creació, ja que, segons informa Urbanisme, no hi ha prou demanda de sòl terciari i, en canvi, sí que hi ha interès per sòl qualificat com a industrial de parcel·la gran. De retruc, la zona verda traslladada se sumarà a la de la Muntanyeta, ampliant aquest espai.Finalment, també s’ha ajustat l’ordenació del sector per afavorir la instal·lació d’una indústria amb façana contínua, fet que permetrà una millora de la qualitat del conjunt. La modificació de planejament no comporta un increment del sostre edificable.Ampliació del tanatori de CardonaLa Comissió també ha aprovat definitivament el Pla especial per a l’ampliació de l’actual tanatori de Cardona (Bages), situat a la plaça de les Escoles Escasany. El tanatori actual ocupa un edifici d’una sola planta de poc més de 90 m2, que disposa de sala de recepció, lavabo, dues sales de vetlla i un magatzem, a més de tots els serveis necessaris per als usos funeraris. L’ampliació permetrà disposar de dues sales de vetlla addicionals, serveis adaptats i accés de vehicles per la part posterior del passatge del Notari Thomasa.