Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El sector de les perruqueries reclamar una baixada de l’IVA del 21% al 10%

ACN Barcelona.-El sector de les perruqueries reclama una baixada de l’IVA del 21% al 10%. El 2012, el govern espanyol va pujar l’impost d’un 8% a un 21%. Aquest increment […]

Avatar
Agències 13/10/2020

ACN Barcelona.-El sector de les perruqueries reclama una baixada de l’IVA del 21% al 10%. El 2012, el govern espanyol va pujar l’impost d’un 8% a un 21%. Aquest increment va provocar el tancament de 10.000 perruqueries a l’Estat i l’augment de l’economia submergida, segons la Federació Catalana de Perruqueria i Bellesa (Fedcat). Vuit anys després, el sector continua demanant una reducció de l’IVA com a un “incentiu” per abaratir la perruqueria, especialment en el context actual, on els centres també han fet front a costos addicionals pel coronavirus. La Fedcat ha convocat una concentració el 19 d’octubre davant l’Agència Tributària, mentre que el col·lectiu ‘Creer en nosotros’ ha fet una crida a tancar els centres el dia 20.

La Fedcat ha assegurat que el sector de perruqueries i bellesa genera molts llocs de treball, especialment per a dones i joves. La federació ja ha parlat amb diferents grups parlamentaris catalans per traslladar-los la seva proposta i preveu reunir-se amb el Govern aquesta setmana. La concentració del 19 d’octubre es dividirà entre les quatre capitals, per assegurar la mobilització en cas que s’hagués de tancar alguna convocatòria per motius sanitaris. A la convocatòria s’hi sumarà també el Gremi Provincial Artesà de Perruqueries.Per la seva banda, ‘Creer en Nosotros’ és un col•lectiu que sorgeix d’un grup de Facebook, amb 3.400 participants a Espanya, per demanar la reducció de l’IVA de les perruqueries. La plataforma ha denunciat la situació “crítica” dels centres davant un augment de l’IVA i ha assegurat que, juntament amb el coronavirus, obligarà a tancar molts petits negocis. Per denunciar aquesta situació “indigna”, la plataforma ha fet una crida a tancar els centres el 20 d’octubre. Les principals reivindicacions són la reducció de l’IVA al 10%, el retorn de l’IVA diferencial i un canvi de política respecte als autònoms.