Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

El sector de les colònies reivindica la campanya d’estiu com a “aval” de la seva tasca davant la covid

ACN Barcelona.-Les tres organitzacions patronals majoritàries del sector de les colònies a Catalunya ha reivindicat aquest dijous la campanya d’estiu com a “aval” de la seva capacitat per fer front […]

Agències 10/09/2020

ACN Barcelona.-Les tres organitzacions patronals majoritàries del sector de les colònies a Catalunya ha reivindicat aquest dijous la campanya d’estiu com a “aval” de la seva capacitat per fer front a la pandèmia del coronavirus. Aquest sector ha elaborat un protocol propi per poder fer les seves activitats de forma segura, un document que “revisa i millora” les pautes de la campanya d’estiu i recull les indicacions del Departament d’Educació per a l’inici del curs escolar. El protocol es va fer arribar pel juliol al Departament i, segons indica el col·lectiu, ha estat valorat per l’administració catalana de forma positiva. Les empreses i entitats del sector s’han compromès a complir “escrupolosament” el protocol.

L’objectiu del text és doble, d’una banda, garantir la realització de les colònies escolars “amb tanta normalitat com sigui possible” per no limitar “el dret al lleure” dels infants ni les opcions educatives dels centres escolars. De l’altra, “facilitar la represa” de l’activitat econòmica del sector, durament afectat per l’aturada dels centres educatius durant el darrer trimestre del curs passat.Les mesures proposades en el document seran d’aplicació en les estades de colònies escolars amb pernoctació, però també per a aquelles activitats d’un dia de durada que es fan en les mateixes instal·lacions o en d’altres vinculades a l’entorn natural.El sector confia que aquesta actuació ajudarà als centres educatius a “eliminar bona part del seus dubtes”, i que la campanya de colònies escolars es podrà desenvolupar “amb tanta normalitat com sigui possible”.