Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

El sector de la salut mental confia que la creació d’una comissió parlamentària permeti “passar a l’acció”

ACN Barcelona.-El sector de la salut mental i les addicions ha celebrat que el Parlament s’hagi fet seva una reivindicació històrica i hagi creat una comissió parlamentària sobre aquesta temàtica. […]

Avatar
Agències 16/06/2021

ACN Barcelona.-El sector de la salut mental i les addicions ha celebrat que el Parlament s’hagi fet seva una reivindicació històrica i hagi creat una comissió parlamentària sobre aquesta temàtica. A través d’aquesta, els grups polítics que en formin part i el sector dissenyaran un pla de treball que haurà de permetre establir una diagnosi compartida sobre les mesures a prendre per reforçar l’atenció a persones amb problemes de salut mental i addicions, vetllar pels seus drets i afavorir la plena inclusió. El sector s’ha mostrat esperançat amb la posada en marxa de la comissió i ha considerat que ha de ser un element “de consens i útil” i les conclusions de la qual permetin “passar definitivament a l’acció”.

El sector ha destacat la necessitat que ja hi havia d’aquesta comissió però més encara després de l’esclat de la pandèmia per la covid. Les entitats i proveïdors aposten per un model d’atenció integrada centrat en la persona, amb un marcat caràcter preventiu, d’enfocament comunitari, de proximitat i que garanteixi la continuïtat assistencial. Entre els signants del comunicat hi ah AMMFEINA, Salut Mental Catalunya, La Unió, el Fòrum Salut Mental i Addicions, l’Associació Encaix i el Consorci de Salut i Social de Catalunya, entre d’altres.