Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El sector de la moda a Catalunya calcula que ha perdut 2.500 MEUR de facturació per la pandèmia

ACN Barcelona.-El sector de la moda a Catalunya ha calculat pèrdues de 2.500 MEUR de facturació per la pandèmia de covid-19: 1.300 MEUR corresponents al mercat intern i 1.200 MEUR […]

Avatar
Agències 01/02/2021

ACN Barcelona.-El sector de la moda a Catalunya ha calculat pèrdues de 2.500 MEUR de facturació per la pandèmia de covid-19: 1.300 MEUR corresponents al mercat intern i 1.200 MEUR en exportacions. En termes generals, s’ha experimentat una caiguda del 30% de la facturació i del 40% de les exportacions en comparació amb el 2019. La pèrdua més significativa de volum de negoci correspon a les categories de roba de bany (que ha caigut un 41%), i la roba exterior de dona (amb una davallada del 28,3%). Aquestes són algunes de les dades que s’han donat a conèixer al Barcelona Fashion Summit, un dels fòrums de debat més importants de la indústria de la moda, que s’ha inaugurat aquest dilluns i se celebra fins al 4 de febrer en una edició gratuïta en streaming.

“Cal reivindicar el nostre llegat tèxtil. Ara toca col·laborar per sortir reforçats i poder consolidar un ecosistema i indústria de la moda ben forts”, ha recalcat la directora general de Comerç del Departament d’Empresa i Coneixement, Muntsa Vilalta, en el tret de sortida del Barcelona Fashion Summit. Vilalta s’ha mostrat convençuda que el sector de la moda “remuntarà el vol” i considera que “tota crisi pot ser una oportunitat”. “La resistència, la innovació i la redefinició d’estratègies són els grans aliats per sortir reforçats i rellançar el sector de la moda”, ha enumerat la directora general de Comerç. El Barcelona Fashion Summit és el principal fòrum de la moda de l’estat espanyol, que organitza anualment Modaes.es, amb el suport del 080 Barcelona Fashion del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), del Departament d’Empresa i Coneixement. Sota el títol ‘Una mirada al futur: Drivers per a la recuperació’, aquesta 9a edició del debat comptarà amb ponències, entrevistes i taules rodones a càrrec d’experts de primer nivell de la indústria de la moda, adreçades a professionals del sector. El fòrum serà en format digital i amb continguts emesos en streaming des del DHUB Barcelona, amb subscripció gratuïta. Recuperació en forma de KEl sector de la moda a Catalunya compta amb més de 10.000 empreses de retail i prop de 5.000 de no retail, que ocupen a uns 74.000 treballadors, segons dades de 2019. Pel que fa a la inversió estrangera directa, de 2014 a 2019 Catalunya ha acollit 35 projectes, amb una inversió de capital de 156,4 MEUR i la creació de 1.561 llocs de treball, sent la primera destinació de l’estat espanyol. En l’àmbit d’Europa Occidental, Catalunya ha estat la primera en captació de projectes, la segona en creació de llocs de treball creats i la sisena en inversió de capital.Es preveu que la recuperació del sector sigui en forma de K, amb les categories de roba esportiva, tècnica, infantil en la línia ascendent.