Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El sector de la geriatria demana que la compensació per la covid també inclogui el personal dels centres privats

ACN Barcelona.-L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (Acra) ha valorat de forma positiva la paga extraordinària que el Govern atorgarà als professionals de les residències de gent gran que han estat […]

Avatar
Agències 11/06/2020

ACN Barcelona.-L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (Acra) ha valorat de forma positiva la paga extraordinària que el Govern atorgarà als professionals de les residències de gent gran que han estat a primera línia de la lluita contra la covid-19, però proposa que la mesura també inclogui el personal dels centres privats. A més, demana que aquest gest de l’executiu sigui “un primer pas” cap a un reconeixement “molt més ampli” cap el sector. “Hem de treballar per un model basat en l’atenció centrada en la persona, amb més finançament i una major coordinació sociosanitària”, ha explicat la presidenta de l’associació, Cinta Pascual.

Sobre la petició que les plantilles de residències privades també cobrin el sou extra, Pascual ha indicat que el virus “no distingeix de titularitat o de gestió”, ha recordat que ha fet “molt de mal” allà on ha entrat i ha considerat que “no és just” que hi pugui haver treballadors que quedin fora. “Han tingut el mateix sobreesforç, risc de contagi i implicació que els altres i han de ser reconeguts”.