Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

El sector comercial de Barcelona estudia demanar obrir per Sant Jordi en comptes de Tots Sants

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El sector comercial de Barcelona estudia demanar un canvi de festiu per poder obrir el diumenge de Sant Jordi. Després que aquest divendres l’Ajuntament de Barcelona hagi obert la porta a fer-ho si hi ha consens, les entitats plantegen demanar al consistori canviar Tots Sants pel 23 d’abril, segons ha avançat ‘El Periódico’ i ha pogut confirmar l’ACN. Fonts de Barcelona Oberta, patronal que agrupa diversos eixos comercials del centre de la capital catalana, asseguren que hi ha converses per ultimar la petició, que probablement es farà a principis de la setmana que ve. Per la seva banda, Barcelona Comerç valora positivament tancar el festiu del novembre per poder obrir per Sant Jordi i s’oposa a que el canvi es faci per una altra data.

Si la petició tira endavant, l’Ajuntament de Barcelona haurà d’elevar la proposta a la Generalitat, que hauria de publicar al DOGC el canvi en el calendari. De moment el diumenge de Sant Jordi no es troba entre els deu d’obertura comercial autoritzada a Barcelona.

Publicitat

El canvi implicaria que el 23 d’abril puguin obrir els establiments de més de 300 metres quadrats i de centres comercials. En aquest sentit, des de Barcelona Comerç han remarcat que en el seu cas “gran part” dels comerços ja poden obrir per Sant Jordi, ja que es tracta d’establiments més petits que no es troben afectats per la normativa vigent.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió