Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

El sector carni a Catalunya reivindica la seva rellevància després de la polèmica sobre el consum de carn

ACN Barcelona.-El sector carni ha reivindicat la seva rellevància després de la polèmica sobre el consum de la carn. Aquest és el quart sector industrial i el principal sector agroalimentari […]

Avatar
Agències 09/07/2021

ACN Barcelona.-El sector carni ha reivindicat la seva rellevància després de la polèmica sobre el consum de la carn. Aquest és el quart sector industrial i el principal sector agroalimentari de Catalunya, amb un pes del 21,6% del PIB industrial i del 4% del PIB de tota Catalunya. Així mateix, ocupa unes 34.000 persones i produeix més de 2,5 milions de tones de carn a l’any. El 2020, la producció càrnia a Catalunya va créixer un 5%. L’espècie porcina és la que va registrar millors dades, amb un augment del 6,8% i un pes del 80% del total de producció. Les vendes a l’exterior van arribar a 4.592 milions d’euros, un 13,9% més que 2019. El sector carni català representa també el 32% del sector alimentari espanyol.

En volum, l’increment de les exportacions de carn ha estat d’11,68% el 2020, amb 1.851.339 tones, segons dades de PRODECA. Entre les diferents espècies, el porcí representa el 66,18% del valor d’exportació del sector i el 26,58% del valor total de les exportacions. Aquest sector ha crescut un 15,19%, especialment gràcies a les exportacions a la Xina, que es converteix en el primer mercat superant a França i el Japó. Aquest increment del porcí contribueix positivament a la taxa de variació anual de les exportacions en un 56%.