Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

El sector boví lamenta que els ajuts per donar suport a la ramaderia davant la sequera deixin fora el bestiar d’engreix

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’Associació Catalana de Criadors de Vacum de Carn (Asoprovac) ha criticat aquest dimecres que els ajuts del govern espanyol per al sector agrícola i ramader davant la situació de sequera hagin deixat fora el bestiar d’engreix. L’entitat subratlla que l’actual situació de sequera és un escenari “mai vist fins ara” i valora que el Ministeri hagi tingut en compte la situació de la vaca alletant. No obstant això, veu un “greu error” excloure el boví d’engreix i que no s’ha tingut en compte que un producte “escàs” com la palla és consumida en “grans volums” per sector sense que hi hagi productes alternatius. L’Asoprovac ha exposat aquesta situació en una carta a la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

En la carta, l’entitat proposa mesures a la consellera com habilitar ajuts al boví d’engreix per pal·liar l’increment del cost de la palla i l’aplicació de mesures que permetria la ramaderia abastir-se mitjançant ajuts al transport que facin viable econòmicament la importació d’aquests productes.

Publicitat

D’altra banda, també demana aturar de forma transitòria l’ús de la palla i altres productes agraris per usos no alimentaris.

Amb tot, l’entitat alerta que les circumstàncies són de “tal gravetat” que “fan necessari adoptar mesures excepcionals per tal d’evitar conseqüències irreparables com la pèrdua del nostre teixit ramader boví”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió