Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El secretari general del Ministeri de Cultura Javier García, nou vicepresident del MNAC

ACN Barcelona.-El secretari general del Ministeri de Cultura i Esports, Javier García, ha estat nomenat nou vicepresident del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Garcia és llicenciat en Dret per […]

Avatar
Agències 09/02/2021

ACN Barcelona.-El secretari general del Ministeri de Cultura i Esports, Javier García, ha estat nomenat nou vicepresident del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Garcia és llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid, i doctor en Dret per la mateixa universitat, així com fundador i director de l’anuari ‘Patrimoni Cultural i Dret’ des de 1997. Fins a la data ha estat vicepresident de l’associació per a la defensa del patrimoni i la promoció del patrimoni històric Hispania Nostra. El ministeri ha seleccionat també les quatre persones que representaran l’administració estatal al Patronat del museu: María Dolores Jiménez-Blanco, María José Gálvez, Joan Francesc Marco Conchillo i Rosa Martínez Delgado.

Jiménez-Blanco és doctora en Història de l’Art per la Universitat Complutense de Madrid i màster of Art History and Museum Training a la George Washington University de Washington DC, i vocal del Reial Patronat del Museu Nacional del Prado des de 2013. Gálvez és l’actual directora general del Llibre i Foment de la Lectura, doctora en Dret per la Universitat de València i directora d’edició i formació editorial Tirant lo Blanch.Marco, que va estudiar dret a la Universitat de Barcelona i va realitzar un màster en Gestió Cultural pel CERC, ha ocupat càrrecs directius en l’àmbit de la cultura als ajuntaments de L’Hospitalet, Granada i Sabadell, així com al Ministeri de Cultura. Per la seva banda, Martínez és llicenciada en Història de l’Art, crítica d’art i comissària independent.