Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

El secretari estatal d’Habitatge es mostra “optimista” sobre la nova llei i assegura que “tirarà endavant”

ACN Barcelona.-El secretari general d’Habitatge i Agenda Urbana del govern espanyol, David Lucas, s’ha mostrat “optimista” sobre la nova llei d’habitatge que prepara l’executiu i ha assegurat que “tirarà endavant”. […]

Avatar
Agències 03/06/2021

ACN Barcelona.-El secretari general d’Habitatge i Agenda Urbana del govern espanyol, David Lucas, s’ha mostrat “optimista” sobre la nova llei d’habitatge que prepara l’executiu i ha assegurat que “tirarà endavant”. “Perquè és necessària, és la voluntat del govern i millorarà la qualitat de vida dels ciutadans”, ha manifestat. PSOE i Podem han mostrat diferències sobre aquesta norma, que encara no s’ha aprovat. Lucas ha fet aquestes declaracions durant l’acte de presentació de la Càtedra Barcelona d’Estudis d’Habitatge, que han subscrit el Govern, l’Estat, l’Ajuntament de Barcelona i les quatre universitats públiques UAB, UB, UPF i UPC. L’objectiu de la càtedra és aportar coneixement acadèmic i científic per donar respostes al problema de l’habitatge.

Lucas ha defensat que el govern espanyol ha canviat la dinàmica en matèria d’habitatge i ho ha fet incrementant el pressupost destinat però també posant aquest tema “al centre de l’acció política”. Ha considerat que es tracta d’un problema “sistèmic” i és on ha afirmat que la llei ha de donar les eines per salvaguardar un dret. Ha afegit que la norma vol establir un marc regulador general però respectarà “escrupolosament” les competències de les comunicats. Sobre la càtedra, ha garantit que el govern espanyol designarà una aportació en els pressupostos de l’any que ve perquè aquesta pugui tirar endavant. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat la necessitat d’impulsar polítiques públiques per garantir el dret a l’habitatge i que aquest sigui accessible i assequible. Ha considerat que és simptomàtic que no hi haguessin estudis acadèmics al respecte i per això ha destacat la importància de la càtedra. L’alcaldessa ha afegit però que el compromís és que el coneixement que generi no es quedi en l’àmbit acadèmic “sinó que es concreti en polítiques públiques”. La consellera d’Universitats, Gemma Geis, ha destacat que la càtedra neix “amb voluntat de consens i col·laboració” per tal de cercar solucions a un dret que presenta “moltes mancances”. Segons el ministre d’Universitats, Manuel Castells, el dret a l’habitatge no s’ha traduït a la pràctica durant molt de temps i ha considerat “urgència social” que així sigui. És en aquest punt on ha assegurat que cal una línia d’acció clara basada en el coneixement i la investigació, liderada per les universitats, que permetin dur-lo a la pràctica.