Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El secretari de Transport alerta que cal “un ampli consens” social i polític per aprovar pagaments per ús a autovies

ACN Barcelona.-El secretari d’Estat de Transport, Pedro Saura, ha alertat aquest dimarts que cal “un ampli consens” social i polític per aprovar pagaments per ús a autovies. Durant una intervenció […]

Agències 23/02/2021

ACN Barcelona.-El secretari d’Estat de Transport, Pedro Saura, ha alertat aquest dimarts que cal “un ampli consens” social i polític per aprovar pagaments per ús a autovies. Durant una intervenció al Consell General d’Economistes Saura ha reconegut que hi ha “debat” a la societat sobre aquesta qüestió, “més arran de la pandèmia”. Però ha advertit que la reforma de polítiques públiques que implicaria aplicar aquest model “hauria d’assolir un ampli consens social, polític i econòmic” si es vol “que es mantingui en el temps”. Si no és així, “o no es produiria” la reforma “o no seria sostenible en el temps”, ha opinat Saura.

El secretari de Transport també s’ha pronunciat sobre l’alliberament de peatges a autopistes com l’AP-7 o l’AP-2 quan acabi la concessió, el 31 d’agost d’aquest any. Saura ha confirmat que els peatges no es prorrogaran i que les autopistes quedaran lliures, i ha reconegut que això comportarà que la conservació passi a l’Administració.”Això implica que haurem de ser més eficients”, ha indicat. I ha advertit que aquesta és una dada que “han de prendre en compte i consideració” totes les forces polítiques “pel que fa al futur”. En tot cas, Saura ha recordat que la ciutadania reclama de fa temps l’alliberament i també ha destacat que, ara com ara, “no hi ha consens polític” per mantenir els peatges.