Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El secretari de Salut afirma que la proposta acordada amb Madrid és “políticament intrusiva i tècnicament deficient”

ACN Barcelona.-El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha afirmat que la proposta acordada entre el govern espanyol i la Comunitat de Madrid és “políticament intrusiva i tècnicament deficient”. Ha […]

Avatar
Agències 30/09/2020

ACN Barcelona.-El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha afirmat que la proposta acordada entre el govern espanyol i la Comunitat de Madrid és “políticament intrusiva i tècnicament deficient”. Ha lamentat que l’acord suposa una invasió de competències “flagrant” i “afecta a la capacitat organitzativa” del sistema públic de salut, ja que Catalunya té els seus propis protocols, comitès d’experts i xarxa assistencial. A nivell tècnic, ha afirmat que són mesures que Catalunya ja aplica en ciutats de més de 100.000 habitants “amb indicadors millors”. Ha afirmat que les mesures van “a remolc” de l’epidèmia i ha assegurat que del que es tracta és “anar un pas per endavant” i no d’aplicar mesures quan la transmissió comunitària està “desaforada”.

“Tenim molt clar la nostra manera d’actuar”, ha defensat el secretari. Ha apuntat que Catalunya ha aconseguit “estabilitzar” un primer rebrot al juliol, que es va confinar el Segrià, i que tot i estar encara en la franja alta, la situació és “estable” a Catalunya.