Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

El secretari britànic pel Brexit dimiteix per la decisió de May de demanar una segona pròrroga a la UE

ACN Brussel·les.-El secretari britànic pel Brexit, Chris Heaton-Harris, ha presentat la seva dimissió aquest dimecres després que la primera ministra britànica, Theresa May, anunciés ahir que demanaria una nova pròrroga […]

Avatar
Agències 03/04/2019

ACN Brussel·les.-El secretari britànic pel Brexit, Chris Heaton-Harris, ha presentat la seva dimissió aquest dimecres després que la primera ministra britànica, Theresa May, anunciés ahir que demanaria una nova pròrroga a la UE per evitar una sortida abrupta el 12 d’abril. En la carta de renúncia, Heaton-Harris explica que tot i que ell preferiria un Brexit ordenat i amb acord, el seu departament tenia preparats els plans de contingència en cas d’una sortida abrupta el passat 29 de març. “Honestament crec que el nostre país hauria superat ràpidament els problemes immediats derivats d’un Brexit sense acord i s’hauria mogut per prosperar”, expressa en la missiva.

Segons ell, amb cada nou ajornament de la data de sortida “minva la confiança” en el sistema polític al Regne Unit. “Simplement no puc donar suport a qualsevol altre extensió de l’article 50 i això significa, evidentment, que no puc seguir al govern”, admet Heaton-Harris.En la carta dirigida a May també explica que tot i que entén “perfectament” que la primera ministra no vulgui marxar de la UE sense un pacte, això fa que la seva tasca com a secretari del Brexit del govern britànic sigui “irrellevant” al capdavant dels preparatius per un no acord.La dimissió del secretari pel Brexit és la segona al gabinet de May d’aquest dimecres, l’endemà que la primera ministra anunciés la seva intenció de demanar una nova pròrroga i de reunir-se amb Jeremy Corbyn per desencallar el bloqueig actual. El secretari d’Estat per Gal·les, Nigel Adams, també ha presentat la seva renúncia en entendre que és un “greu error” que May hagi decidit comptar amb el líder de l’oposició i reunir-s’hi per sortir de l’impàs actual.