Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El Santander guanya 6.515 MEUR el 2019, un 17% menys que l’any anterior pels ajustos pel Brexit

ACN Barcelona.-El Banc Santander va guanyar 6.515 MEUR el 2019, un 17% menys que l’any anterior, segons ha informat aquest dimecres l’entitat financera. Aquesta situació s’explica principalment per l’ajust en […]

Avatar
Agències 29/01/2020

ACN Barcelona.-El Banc Santander va guanyar 6.515 MEUR el 2019, un 17% menys que l’any anterior, segons ha informat aquest dimecres l’entitat financera. Aquesta situació s’explica principalment per l’ajust en el fons de comerç al Regne Unit com a conseqüència del Brexit que es va anunciar el passat setembre (-1.491 MEUR), així com a les despeses de reestructuració en diversos mercats. Segons un comunicat del banc, aquests ajustos es van veure compensats per la plusvàlua neta de 693 MEUR obtinguda amb una operació custodia efectuada al desembre del 2019 i d’altres plusvàlues. En el darrer trimestre de l’any el Banc va obtenir un benefici de 2.783 MEUR, un 35% més que en el mateix període de l’any anterior i el major benefici atribuït de la seva història.

El benefici ordinari atribuït, és a dir sense les plusvàlues i sanejaments, va ser de 8.252 euros, un 2% més, pel major nombre de clients i el creixement de volums de negoci. D’altra banda, va assolir uns ingressos rècord de més de 49.000 MEUR, un 2% més, gràcies al fort creixement dels ingressos de clients a Amèrica, Santander CIB i Wealth Management & Insurance. EL 95% d’aquesta xifra prové dels ingressos de clients. Així, l’entitat financera ha explicat que els resultats reflecteixen una “sòlida tendència” del negoci ordinari, els ingressos dels clients. Tot i això, la transformació comercial i digital també ha permès millorar la qualitat i la recurrència dels ingressos, cosa que va elevar el marge d’interessos fins als 35.283 MEUR. La presidenta del banc, Ana Botín, ha afirmat que els resultats reflecteixen que s’està executant “amb èxit” l’estratègia marcada, que els ha permès continuar amb un creixement “predictible, sostenible i equilibrat”. Ha afegit que el darrer trimestre “ha estat molt positiu” i que això confirma les tendències del negoci ordinari. “Gràcies a la confiança dels clients aconseguim ingressos anuals rècord i creixement del benefici ordinari”, ha apuntat. Per regions, ha destacat que totes s’han obtingut bons resultats gràcies al focus en la vinculació de client, l’escala global del grup i la diversificació geogràfica. En aquest sentit, Sud-Amèrica va tornar a créixer amb força, mentre que Nord-Amèrica va continuar evolucionant a bon ritme i Europa va assolir un retorn sobre capital tangible del 10%, tot i els tipus d’interès. Botín ha confiat en assolir els objectius marcats “a mitjà termini” i ha previst un creixement mitjà anual del benefici per acció d’un dígit alt en els propers tres anys. Davant d’aquests “molt bons resultats” presentats aquest dimecres, Banc Santander ha proposat una nova pujada del dividend efectiu per acció de 2019, el que significa més que duplicar-lo des del 2014.