Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El saló Rebuild aposta per reduir al 4% l’IVA per la compra del primer habitatge

ACN Barcelona.-El saló Rebuild ha entregat al govern espanyol un memoràndum amb 24 iniciatives en matèria d’habitatge per impulsar el sector de l’edificació i la construcció, entre les quals destaquen […]

Avatar
Agències 29/09/2020

ACN Barcelona.-El saló Rebuild ha entregat al govern espanyol un memoràndum amb 24 iniciatives en matèria d’habitatge per impulsar el sector de l’edificació i la construcció, entre les quals destaquen mesures com la reducció al 4% de l’IVA per la compra del primer habitatge, recuperar les deduccions en l’IRPF per inversió en domicili habitual o copiar el sistema ‘help to buy’ del Regne Unit per facilitar l’accés dels joves al mercat immobiliari. El Rebuild ha estat l’encarregat també d’estrenar aquest dimarts la tornada dels congressos presencials al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). “Estand adaptat, gel i mascareta”, ha afirmat Eva Fuentes, de l’empresa Finsa. “Veníem amb certa preocupació però les sensacions són molt bones”.

“Hi ha molta més gent del que ens havíem pensat i, de moment, tenim una bona impressió”, ha continuat Fuentes, que ha precisat que s’han adaptat a la covid-19 amb un estand més espaiós i obert, neteja contínua del mobiliari i ampolles de gel desinfectant per tot arreu. “I tothom amb mascareta, és clar”, ha puntualitzat la responsable de comunicació de Finsa, empresa gallega especialitzada en paviments decoratius i parquets. “Es tracta de la nostra primera experiència presencial en una fira després de l’impacte de la covid-19. Altres salons on anàvem s’han cancel·lat definitivament o posposat al 2021”, ha recordat Fuentes. “El Rebuild s’ha mantingut i veníem amb incertesa, però veiem que es pot celebrar sense problemes”, ha conclòs la responsable de Finsa. Una opinió molt similar a l’estand d’S&P, líder mundial en sistemes de ventilació per a entorns domèstics, comercials i industrials. “Nosaltres vam apostar l’any passat pel saló Rebuild i ens va agradar molt per la qualitat del visitant i dels expositors”, ha explicat Eduardo Bielza, responsable d’S&P. “Enguany hem volgut seguir apostant pel saló, tot i que és una edició molt particular”, ha afegit Bielza, que en el seu cas han optat per un estand més sobri i sense estances complementàries. “Sempre teníem un apartat VIP per atendre clients, amb cafetera i altres, però n’hem prescindit”, ha reconegut el responsable d’S&P, que en el Rebuild 2020 presenten com a exclusiva una connexió al núvol dels aparells de ventilació.”Estem gratament sorpresos ja que, per ser un primer dia, hi ha molta gent”, ha aplaudit Bielza. Memoràndum amb 24 iniciativesLa inauguració oficial de la fira Rebuild 2020 ha comptat amb la presència del secretari general d’Agenda Urbana i Habitatge del govern espanyol, David Lucas, que ha rebut el memoràndum de mans del president del certamen, David Martínez. “Hem treballat en set àmbits i sumat 24 iniciatives destinades a facilitar l’accés dels joves a l’habitatge, trobar fórmules per afrontar la rehabilitació del parc residencial o transformar la nostra indústria per fer-la més sostenible”, ha enumerat Martínez, que ha defensat la fira com el “punt de trobada” de totes les ments inquietes i els millors professionals del sector de l’edificació. “Rebuild existeix per contribuir a la transformació de la nostra indústria i adaptar-la a l’exigència actuals: habitatges més eficients, sostenibles i amb les màximes prestacions”, ha finalitzat Martínez. La cerimònia inaugural ha comptat també amb la presència del director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Font, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, i la secretària general d’Habitatge de la Junta d’Andalusia, Alicia Martínez.