Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Saló Internacional de Logística torna a Barcelona després d’una aturada de tres anys per la pandèmia

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La 22a edició del Saló Internacional de Logística de Barcelona (SIL), organitzat pel Consorci de la Zona Franca (CZFB), se celebrarà del pròxim 31 de maig al 2 de juny, després d’una aturada de tres anys per la pandèmia. En una roda de premsa de presentació de l’exposició d’enguany, Pere Navarro, delegat de l’Estat al CZFB, i la directora general de l’entitat, Blanca Sorigué, han posat en relleu la necessitat de “reivindicar el sector”. “La logística fa que el món es mogui, i amb la pandèmia, malgrat tot, el món ha continuat funcionant gràcies al sector”, ha destacat Navarro. El SIL comptarà amb la presència de 650 empreses, un 30% de les quals internacionals, i espera rebre 12.000 visitants de 81 països.

L’edició d’enguany també albergarà 300 congressistes que debatran sobre diferents àmbits que afecten el sector, com la transformació empresarial, el comerç en línia, les noves tecnologies o la sostenibilitat. En aquest sentit, la directora del SIL, Blanca Sorigué, ha destacat la “transversalitat” de l’edició i la “singularitat” de l’esdeveniment “que busca representar totes les fases de la cadena de subministrament”.

Publicitat

Sobre la reivindicació del sector, Navarro ha recordat que la logística representa el 10% dels llocs de treball a Espanya, que a Catalunya suposa un 15% del PIB, i que “gairebé” un milió de persones estan hi estan vinculades

<strong>Aposta per la innovació i les empreses emergents</strong>

La responsable del SIL ha explicat que a l’esdeveniment hi assistiran empreses de sectors com el del transport, la intralogística, la immologística o la tecnologia. Tanmateix, els organitzadors de l’edició han posat en relleu la “sorprenent” presència d’empreses emergents en aquesta nova edició.

Segons han detallat, des de la direcció del SIL es va fer una crida a 150 start-ups, innovadores en el sector de la logística, per participar en l’exposició d’enguany. “SIL 2022 vol atraure i potenciar la participació de tots aquells emprenedors que puguin oferir solucions disruptives amb impacte en el sector de la logística”, han afirmat els organitzadors.

En aquesta línia, Navarro ha apuntat que el sector de la logística “ja no és traslladar paquets d’un magatzem a l’altre”, i que dins d’un “sector tradicional” també hi té lloc la innovació.

Amb el propòsit de “potenciar la innovació i el talent”, en l’última jornada del SIL se celebrarà una entrega de premis al Museu Marítim de Barcelona que elogiarà quatre categories: premi a la sostenibilitat, premi a la innovació, premi a la millor start-up, i premi al millor talent.

<strong>Foment del networking</strong>

Més enllà de l’aposta per la innovació, la 22a edició del saló pretén impulsar el ‘networking’ entre les companyies del sector. Sorigué ha apuntat que, precisament, un dels grans eixos de SIL és “potenciar les aliances” per tal de fer créixer el sector.

En aquest sentit, l’organització ha apostat per crear un espai específic on els expositors i visitants es puguin trobar, anomenat ‘Cercle Networking’, i dividir-lo en tres categories: el ‘Cercle Logístic’, que reunirà en els principals directors de logística i subministrament d’empreses carregadores de la indústria, el ‘Cercle Retailer’, amb la presència de venedors internacionals, i ‘Cercle Start-ups’, on es reuniran empreses emergents amb potencials inversors.

<strong>Extremadura, la CCAA convidada</strong>

Com en cada edició, el Saló Internacional de la Logística ha convidat una comunitat autònoma per participar en la mostra i exposar la seva feina i desenvolupament en el sector. En la jornada d’aquest any, la convidada és Extremadura, que portarà empreses del món logístic amb l’objectiu de “mostrar la seva oferta i potencial logístic per tal de promocionar-se i captar nous inversors i empres que s’estableixin en el territori”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió