Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

El Saló de l’Automòbil de la Fira de Sant Josep assoleix 172 vendes per un import de prop de 5 MEUR

ACN Mollerussa.-El 40è Saló de l’Automòbil, celebrat del 4 al 6 de juny en el marc de la 148a Fira de Sant Josep va tancar amb 172 cotxes venuts per […]

Agències 22/06/2021

ACN Mollerussa.-El 40è Saló de l’Automòbil, celebrat del 4 al 6 de juny en el marc de la 148a Fira de Sant Josep va tancar amb 172 cotxes venuts per una suma de prop de 5 MEUR – concretament 4.990.043 euros. L’alcalde de Mollerussa i president de la Fira, Marc Solsona, i el director de l’ens firal, Xavier Roure, han fet públiques aquestes “molt bones” xifres, segons ha destacat Solsona, en el transcurs d’una roda de premsa durant la qual s’ha fet també el sorteig del Premi de 6.000 euros entre els compradors d’un cotxe al certamen. Les xifres, han indicat, confirmen les bones expectatives i sensacions que hi havia abans de la fira.

El president de l’ens firal ha posat en valor els gairebé 5 MEUR de l’import de les operacions com a xifra potent pel context actual i que se situa com a registra per sobre l’assolit en el 2015.En aquesta mateixa línia s’ha expressat el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, qui ha afegit que el Saló de l’Automòbil és un d’aquells “productes” del qual n’estan molt orgullosos. “No ha fallat”, ha assenyalat el director, alhora que ha indicat que es tracta d’un espai “únic i efectiu”. Pel que fa a la procedència dels compradors, el director ha dit que l’abast ha estat tota Catalunya així com la Franja. Per percentatges les xifres són similars a edicions anteriors, amb un 85% de les operacions tancades per compradors procedents de les comarques de Lleida, mentre que puja en un punt el percentatge a la resta de les demarcacions catalanes i es manté a fora de Catalunya, vendes aquestes últimes que s’han fet a Osca. Al Saló hi havia una capacitat expositiva de 700 cotxes.D’altra banda, ha incrementat la mitjana de preu del cotxe venut, xifra que enguany ha pujat a 29.012 euros, molt per sobre de la segona xifra més alta marcada el 2019 i que va ser de 26.878 euros. El model més car venut en el passat Saló va tenir un preu de 87.000 euros, mentre que el més econòmic va ser 9.999. Pel que fa als preus dels cotxes venuts, notable increment pel que fa als de més de 24.000 euros, els quals van suposar el 58% de les vendes.