Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

El risc de contagi entre els assistents al Vida, Canet Rock i Cruïlla va ser d’entre 1,35 i 2,6 superior a la mitjana

ACN Barcelona.-Els assistents al Vida, al Canet Rock i al Cruïlla van tenir entre un 1,35 i un 2,6 més de possibilitats de contagiar-se amb covid respecte la població que […]

Avatar
Agències 04/08/2021

ACN Barcelona.-Els assistents al Vida, al Canet Rock i al Cruïlla van tenir entre un 1,35 i un 2,6 més de possibilitats de contagiar-se amb covid respecte la població que no hi va anar, segons es desprèn de les dades fetes públiques aquest dimecres pel Departament de Salut. De les 49.570 persones estudiades, hi va haver 842 contagis més que el seu grup de control en els 14 dies posteriors a la celebració. Els contagis, però, varien en funció de cada certamen. En el Vida el cribratge va ser el menys efectiu i l’increment de casos es va situar en el 2,4. Al Canet Rock, els testos d’antígens van impedir l’entrada de contagiats i el risc global es va fixar en l’1,8, mentre que el Cruïlla té el risc més baix, l’1,5, amb el cribratge més efectiu de tots tres.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha constat que els festivals han tingut un “paper” en la transmissió del coronavirus, juntament amb “altres aspectes” que també hi han influït, com la variant Delta o el final de curs. “És complex d’explicar, però la realitat és complexa”, ha precisat. En aquest sentit, però, ha volgut deixar clar que no es condideren esdeveniments “supertransmissors”.