Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El Regne Unit obre la porta a “desactivar” les parts de la llei que incompleixen l’Acord de Retirada

ACN Brussel·les.-El govern britànic ha obert aquest dilluns la porta a “desactivar” les clàusules de la llei del mercat interior que incompleixen l’Acord de Retirada. Després d’una reunió del grup […]

Avatar
Agències 07/12/2020

ACN Brussel·les.-El govern britànic ha obert aquest dilluns la porta a “desactivar” les clàusules de la llei del mercat interior que incompleixen l’Acord de Retirada. Després d’una reunió del grup que supervisa la implementació de l’acord, el govern britànic ha dit que si s’acorden les “solucions” que s’han posat sobre la taula estarà “preparat per eliminar” la clàusula 44 de la llei, relacionada amb les declaracions de les exportacions, i per “desactivar” la 45 i 47, que fan referència a les ajudes d’estat. En un comunicat, el govern britànic ha dit estar “compromès” a implementar el Protocol per a Irlanda del Nord “de manera pragmàtica i proporcionada”.

La proposta del govern britànic arriba en una setmana crucial per a les negociacions entre la Unió Europea i el Regne Unit. Les dues parts afronten un nou impuls a les converses per tal d’intentar tancar un acord abans del 31 de desembre, dia en què acaba el període transitori. La igualtat de condicions en comerç, la pesca i la governança de la nova relació segueixen sent les qüestions que més allunyen l’acord. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i el primer ministre britànic, Boris Johnson, han parlat per telèfon aquesta tarda per veure les possibilitats de pacte.