Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

El reglament de l’Ajuntament de Barcelona no permet crear un grup únic amb els regidors de Cs, Valls i PP

ACN Barcelona.-El reglament orgànic municipal (ROM) de l’Ajuntament de Barcelona no permet que els regidors de Ciutadans, la candidatura de Manuel Valls i PP formin un únic grup municipal, tal […]

Avatar
Agències 25/06/2019

ACN Barcelona.-El reglament orgànic municipal (ROM) de l’Ajuntament de Barcelona no permet que els regidors de Ciutadans, la candidatura de Manuel Valls i PP formin un únic grup municipal, tal com ha proposat aquest dimarts el líder dels populars al consistori, Josep Bou, qui s’ha postulat per presidir aquest grup. Segons la normativa del consistori, el regidors no poden pertànyer a un grup municipal diferent al de la llista electoral de la qual han format part, llevat del grup mixt. Per formar part del grup mixt, però, s’hauria d’haver demanat en un termini màxim de cinc dies després de la constitució del nou Ajuntament, que va ser el 15 de juny. A més, el grup mixt no té president i la tasca de portaveu es pot exercir de forma rotatòria.

Després de l’oferta de Bou, el grup municipal de Ciutadans ha declinat la proposta, tot responent que ja formen un grup municipal. “Seguirem sent el bastió del constitucionalisme davant els populistes i els separatistes”, ha apuntat el partit a través d’una piuada.