Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El registre per accedir als nous ajuts per als autònoms s’obrirà el 19 de febrer

ACN Barcelona.-El 19 de febrer s’obrirà un nou registre perquè els autònoms s’inscriguin per accedir a l’ajut de 2.000 euros del primer trimestre anunciat pel Govern. La inscripció es considerarà […]

Avatar
Agències 15/02/2021

ACN Barcelona.-El 19 de febrer s’obrirà un nou registre perquè els autònoms s’inscriguin per accedir a l’ajut de 2.000 euros del primer trimestre anunciat pel Govern. La inscripció es considerarà com a sol·licitud de l’ajut sense que calgui fer cap altre tràmit. Això sí, els treballadors per compte propi que ja es van inscriure al registre el mes de desembre ho hauran de tornar a fer. El termini s’obrirà el 19 de febrer a les 9 del matí i es tancarà el 26 de febrer a les 3 de la tarda. Els beneficiaris són autònoms que exerceixin una activitat econòmica i que compten amb un màxim de sis treballadors, ells inclosos.

Fonts del departament de Treball han indicat que tornar a demanar el registre als autònoms és la “manera més fàcil” d’aconseguir la informació sobre els possibles beneficiaris de la prestació, ja que alguns dels que van rebre ajuts al desembre potser han vist com canviava la seva situació en els últims mesos. A més, admeten que haver d’actualitzar la informació del registre del mes de desembre amb la nova situació financera dels autònoms és tècnicament més complex que obrir-ne un de nou. De fet, expliquen, el registre s’hauria d’obrir de nou per permetre accedir als diners als autònoms que el desembre van optar per no demanar-los.L’import del nou ajut per a autònoms és de 2.000 euros, i Treball calcula que uns 140.000 treballadors per compte propi se’n podrien beneficiar. La dotació pressupostària per pagar-los és de 280 milions d’euros. En l’última convocatòria, uns 132.000 autònoms es van beneficiar de l’ajut, que es va pagar abans de finals d’any.